marți, 25 august 2015

Copii nostri au sau nu nevoie de analize la intrarea in colectivitate?!

Parintii au, pe buna dreptate, o mare dilema: sa faca sau nu copiilor lor acele investigatii, pana acum obligatorii, respectiv exudatul nazal si faringian, coprocultura si ex coproparazitologic. Parerea mea, ca parinte si ca medic, este ca ar trebui sa efectuam aceste analize periodic, in functie de starea de sanatate a copilului si de eventualele infectii intercurente. 

Din pacate, copiii nostri au o imunitate tot mai slaba, cauzata, de multe ori, de o alimentatie nesanatoasa, de lipsa de miscare si, nu in ultimul rand, de abuzul de antibiotice. De aceea acesti copii sunt primii care, odata intrati in colectivitate, vor contacta diferiti germeni patogeni si se vor imbolnavi; vorbim despre faringite, amigdalite, laringite sau chiar mai grav-pneumonii si meningite; infectii digestive, infestare cu paraziti (oxiuri, limbrici, tenii).

Scopul acestor examene este acela de a depista nu numai prezenta acestor microbi la copiii bolnavi (la nivelul cailor respiratorii, in scaun), dar foarte important, depistarea starii de purtator-adica acele persoane care in aparenta sunt sanatosi (nu au nici un fel de simptome), dar ei sunt purtatorii acestor germeni (streptococ, stafilococ auriu, meningococ, salmonella, shigella, etc) si ii pot transmite la cei din jurul lor (prin secretii nazale si orale, prin scaun).

Depistarea starii de purtator nu inseamna ca ne vom „napusti” asupra copilului cu tot felul de antibiotice; in functie de starea de sanatate a acestuia, putem face o cura de antibiotice de 7-10 zile (dar numai conform antibiogramei), dupa care vom incepe o cura mai lunga, pentru cresterea imunitatii naturale, nespecifice, a organismului.

Aceasta include o alimentatie cat mai naturala, bogata in legume, verdeturi si fructe proaspete, de sezon, lactate (iaurt, sana, chefir), peste, cereale integrale, oua de tara, seminte si fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale, seminte neprajite si nesarate), uleiuri vegetale presate la rece.
In paralel, consultati un medic apifitoterapeut pentru o terapie de imunizare naturala individualizata pentru copilul dvoastra: extracte gemoterapice (muguri coacaz negru, mladite de macese, muguri de brad, muguri de catina), extracte de echinaceea, ulei chimen negru, propolis, etc, in cure periodice.
 

O alternativa deosebit de puternica si eficace la antibioticele clasice este reprezentata de uleiurile esentiale-de eucalipt, menta, lavanda, te-tree, cuisoare, cimbru-care omoara microbii (bacterii, virusuri, ciuperci patogene), fara efecte adverse, daca sunt administrate adecvat.

Rezultatele vor fi excelente, iar copiii se vor bucura de o stare de sanatate excelenta; infectiile respiratorii, specifice toamnei, daca vor aparea, vor fi de scurta durata si cu o simptomatologie minima !


Dr. RUXANDRA CONSTANTINA
Medic specialist medicina familie, apifitoterapie, biorezonanta, iridologie
Cabinet consultanta naturopata 0734 410 417


Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER